Disciplines

Ons bureau heeft een multidisciplinaire opzet waardoor wij u bij ieder afzonderlijk project een optimaal dienstenpakket kunnen leveren. Onze medewerkers werken aan projecten die uiteenlopen in grootte en specialisme. Van klein en monodisciplinair tot groot en multidisciplinair.

Bouwtechniek

Houtskeletbouw

Wij zijn al sinds 1980 actief op het gebied van houtconstructies en houtskeletbouw. Daarmee zijn we in Nederland een voorloper. In de Nederlandse bouwwereld werd houtskeletbouw lang gezien als een alternatieve bouwwijze ten opzichte van de meer gangbare casco’s in steenachtige materialen. De laatste jaren komt houtskeletbouw steeds vaker in beeld om zijn gunstige eigenschappen ten aanzien van duurzaam en milieubewust bouwen. Hout is immers een oneindig herwinbaar bouwmateriaal. Houtskeletbouw is licht in gewicht en de grote mate van prefabricage minimaliseert de bouwtijd en het aantal bouwfouten. Actueel is de mogelijkheid van aardbevingsbestendig bouwen in houtskeletbouw.

Met onze aan hout en houtconstructies gerelateerde kennis en diensten bedienen wij een breed scala aan opdrachtgevers. Architecten worden technisch ondersteund bij het ontwerpproces. Voor de timmerindustrie maken we constructieve berekeningen en 3D tekeningen ten behoeve van de productie. Ook de particulier met vragen over hout en houtskeletbouw kunnen wij bedienen.

Naast de constructieve aspecten kunnen wij u adviseren over de bouwtechnische detaillering en de bouwfysische randvoorwaarden van houtconstructies en houtskeletbouw.