Bouwtechniek

Bouwtechniek

Eén van de specialisaties van ons bureau is de advisering op het gebied van bouwtechniek, en wel in de meest brede zin van het woord. Een team van deskundige bouwkundige adviseurs staat voor u klaar. Zij adviseren u graag in de meest uiteenlopende bouwkundige werkzaamheden.

Bouwkundig tekenwerk
Wij verzorgen o.a. de technisch bouwkundige uitwerking van het esthetisch ontwerp tot op gedetailleerd bouwuitvoeringsniveau. Onze bouwkundige adviseurs beschikken over ruime ervaring in het ontwikkelen van bouwkundige details. Daarbij rekening houdend met de esthetische uitgangspunten van het ontwerp, integratie van het constructieve ontwerp, installaties en bouwfysische uitgangspunten.

Wij werken met geavanceerde 3D-CAD programmatuur en participeren bij voorkeur in de BIM (Bouw Informatie Model) werkmethodiek, waarbij integrale samenwerking met andere disciplines binnen het bouwproces wordt gevraagd. Ook het vervaardigen van 2D technische uitwerking behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Bestekken en (vraag)specificaties
In de afgelopen jaren hebben wij een omvangrijk aantal bestekken voor diverse projecten opgesteld. Hiertoe behoorden ook projecten met meerdere perceelsbestekken die op elkaar afgestemd zijn.
Door gebruik te maken van de specialistische kennis van collegae op het gebied van onder andere bouwkunde en constructies, zijn wij in staat om complete bestekken en vraagspecificaties op te stellen.

Bouwkundig toezicht
Naast de advisering in de bouwvoorbereiding beschikken we over ervaren medewerkers die controleren of wat bedacht is ook uitgevoerd wordt. Door toezicht te houden op de bouw wordt de kwaliteit van de bouwuitvoering zorgvuldig bewaakt.

Bouwkundige inspecties
Bij schade aan een bouwwerk tijdens of na het bouwproces is het zinvol bouwkundig advies in te winnen. Wij kunnen zorgdragen voor onafhankelijke en deskundige inspecties en betrokkenen adviseren. Ook aan een correcte afwikkeling van schade-claims ten gevolge van bouwtechnische gebreken kunnen wij deskundig bijdragen

Bouwkundige inmetingen
Voor verbouw- en uitbreidingsplannen is een goede tekening van de bestaande toestand een onmisbaar hulpmiddel. Wij beschikken over 3D inmeetapparatuur waarmee wij nauwkeurig uw bestaande gebouw kunnen inmeten en de bestaande situatie kunnen vastleggen op tekening.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Ik sta u graag te woord; u bereikt mij via +31 (0) 880 188 300 of per mail: f.e.terpstra@boorsma-consultants.nl

Frank Terpstra
Adviseur bouwtechniek

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Ik sta u graag te woord; u bereikt mij via +31 (0) 880 188 300 of per mail: m.noordhuis@boorsma-consultants.nl

Matthias Noordhuis
Adviseur bouwtechniek
Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.