Eerste paal uitbreiding De Vries Makkum

Eerste paal uitbreiding De Vries Makkum

De Vries Scheepsbouw Makkum breidt fors uit. Ten westen van de bestaande dokhal wordt een tweede dokhal gebouwd ten behoeve van de bouw en de refit van superjachten onder de merknaam Feadship. Tussen beide dokhallen worden onder meer nieuwe werkplaatsen gerealiseerd. Maandag 3 december 2018 startte de bouw officieel door het aanbrengen van de formeel eerste paal.

Ingenieursbureau Boorsma verzorgt voor dit project vanaf de fase schetsontwerp tot en met de uitvoeringsfase de advisering, het ontwerp en de engineering van de waterbouwkundige, civiele en bouwkundige constructies.

Meerdere disciplines van ons bureau komen in dit unieke project samen. Zo vraagt het ontwerp van het droogdok met de dokdeur de inzet van gedegen waterbouwkunde en werktuigbouwkunde. Voor de dokhal ontwierpen we op basis van de eisen van opdrachtgever De Vries Scheepsbouw een uitgekiende en tegelijk robuuste staalconstructie. De werkplaatsen moeten in de toekomst zo vrij mogelijk indeelbaar zijn en vragen een constructie die dat mogelijk maakt.

Op zoek naar een multidisciplinair ingenieursbureau?

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.