Fietsbruggen Centrale As – N356, NoardburgumInfrastructuur

15560_001
Ingenieursbureau Boorsma heeft meegewerkt aan de realisatie van een tweetal fiets-/voetgangersbruggen in de Heidstreek en Westersingel over de N356 nabij Noardburgum.

Deze provinciale weg in de provincie Friesland staat ook bekend als de Centrale As. De weg loopt van Holwerd (veerboot naar Ameland) langs Dokkum en Bergum naar Nijega en is op een vrijwel geheel nieuw tracé aangelegd. Voor het grootste deel betreft het nieuwe tracé een dubbelbaans autoweg (2×2) waar een maximumsnelheid geldt van 100 km/uur. In totaal zijn 32 kunstwerken gerealiseerd, variërend van tunnels, (fiets)bruggen en viaducten tot een aquaduct.

Over het project

In opdracht van BSB Staalbouw heeft Ingenieursbureau Boorsma het uitvoeringsontwerp verzorgd. Onze werkzaamheden omvatten onder meer het vervaardigen van overzicht- en las-samenstellingstekeningen, detailtekeningen bout- en ankerverbindingen en opleggingen, snijfiles en stukslijsten. Daarnaast zijn engineeringswerkzaamheden verricht ten behoeve van het leuningwerk, hemelwaterafvoer, de houten afwerking van de brug, tijdelijke constructies, hijswerkzaamheden en montage.

Ingenieursbureau Boorsma was verantwoordelijk voor het raakvlakbeheer, de verificatie van eisen uit de vraagspecificatie en het afstemmen van details met de opdrachtgever. In aansluiting op het as-built dossier is een beheer- en onderhoudsplan opgeleverd.

Afbeeldingen

Op zoek naar een multidisciplinair ingenieursbureau?

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.