Noodoplossing en herstel stuw, GraveWaterbouwkunde

17003_001
Na de aanvaring van stuw Grave in december 2016 zijn in het expertteam van Rijkswaterstaat, de onderhoudsaannemer en Ingenieursbureau Boorsma verschillende noodmaatregelen bedacht, onderzocht en afgewogen.

In de eerste weken van 2017 zijn, onder hoge tijdsdruk, deze oplossingen voor de calamiteit beoordeeld op uitvoerbaarheid, risico’s en doorlooptijd.

Over het project

Onze ingenieurs hebben diverse constructieve en waterbouwkundige ontwerpwerkzaamheden voor de voorgestelde varianten uitgevoerd. Daarnaast leverden wij onze bijdrage aan de inschatting van kosten en beschikbaarheid van constructiematerialen door de aannemerscombinatie.

Na de keuze voor de breuksteendam is het ontwerp van deze variant uitgewerkt. Daarnaast is het plan voor de versterking van het benedenstroomse stortebed door middel van nieuwe breuksteen en colloïdaal beton door ons opgesteld.

Al sinds 2006 is Ingenieursbureau Boorsma betrokken bij verschillende werken op de Maas. Vanuit onze ervaring met het ontwerp en de renovatie van stuw Sambeek en stuw Belfeld zijn wij in staat geweest zeer snel en adequaat bij te dragen aan het herstel van de scheepvaartfunctie in het bovenstroomse pand van stuw Grave.

Bekijk hier het artikel uit OTAR over de noodoplossing en herstel van de stuw in Grave.

Afbeeldingen

Op zoek naar een multidisciplinair ingenieursbureau?

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.