Nulsituatie (water)bodemonderzoek scheepswerfterrein, BergumMilieu

14175_001
In 2014 hebben wij een verkennend (water)bodemonderzoek uitgevoerd op de scheepswerf te Bergum.

Deze werf werd opgericht in 1955 en kent een rijke geschiedenis in de scheepsbouwsector. De werf is uitgerust voor het bouwen van complexe vaartuigen zoals vrachtschepen, offshore verwante bedrijfsvaartuigen en olietankers tot 14.000 dwt. Al vanaf 1997 hebben wij onderzoeken verricht op dit werfterrein. Het onderzoek betrof de landbodem en de haven op het werfterrein en heeft een totale oppervlakte van circa 26.300 m2.

Over het project

In het kader van dit verkennend (water)bodemonderzoek zijn grond- en waterbodemboringen verricht. Van geboorde grond en de waterbodem zijn op het laboratorium mengmonsters samengesteld. Deze mengmonsters zijn vervolgens chemisch geanalyseerd. Daarnaast heeft bemonstering en analyse van het grondwater plaatsgevonden.

Wij waren verantwoordelijk voor de projectleiding, bemonstering van grond en grondwater, rapportage en het bodemadvies. Wij hebben het bodemveldwerk conform de geldende NEN-normen en BRL SIKB 2000 richtlijn uitgevoerd.

Wij zijn gecertificeerd volgens de BRL SIKB 2000 richtlijn voor bodemonderzoek en beschikken over de erkenning door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de protocollen SIKB 2001 en SIKB 2002. Het waterbodemveldwerk is in onafhankelijkheid uitgevoerd door een daartoe gecertificeerd en erkend bedrijf.

Afbeeldingen

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Ik sta u graag te woord; u bereikt mij via +31 880 188 300 of per mail: r.de.bruijn@boorsma-consultants.nl

René de Bruijn
Adviseur milieu

Op zoek naar een multidisciplinair ingenieursbureau?

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.