Nieuwsbrief oktober 2019 – Boorsma 50 jaar!

*|MC:SUBJECT|*
Beste lezer,

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Ingenieursbureau Boorsma! Graag informeren wij je over onze projecten, klanten, nieuwtjes en interessante ontwikkelingen in de branche. Zo houden we zowel klanten als geïnteresseerden op de hoogte van alles wat er bij Boorsma speelt.

50 jaar Boorsma in vogelvlucht

In oktober 2019 bestaat Ingenieursbureau Boorsma 50 jaar! Om dit te vieren, zijn wij eind september met alle medewerkers twee dagen op pad geweest. Inclusief bijzondere overnachting en activiteiten door heel Nederland. Wij vierden de afgelopen 50 jaar als succes. Algemeen directeur Jan Wessels neemt je graag mee in onze geschiedenis. Het begon allemaal in 1969...

Back to the 70's
Kees Boorsma start een ingenieursbureau op zijn zolderkamer in Leeuwarden. In de jaren 70 was het bedrijf zo succesvol dat het na 3 jaar verhuisde naar een kantoorpand. Het bedrijf had inmiddels 3 medewerkers in dienst en er waren mooie vooruitzichten. Binnen 7 jaar werd vestiging nummer twee opgericht in Drachten. In 1984, 15 jaar later, stonden er bijna 30 mensen op de personeelslijst. En zo groeiden we door.

Diversiteit
We spoelen even door naar het jaar 1997. Dit is het jaar dat Boorsma startte met civiele projecten. Voor die tijd waren er naast de vele bouwkundige projecten nog relatief weinig civiele projecten waar wij de handen voor uit de mouwen konden steken. 
Inmiddels is deze tak van sport zo belangrijk geworden voor Boorsma dat het zorgt voor de helft van de omzet. 

Wat brengt de toekomst?
Boorsma is in 50 jaar gegroeid van een eenmanszaak in het noorden naar een middelgroot ingenieursbureau met zowel nationale als internationale projecten. 

Onze plannen voor de toekomst? Wij willen graag de betrouwbare adviseur voor multidisciplinaire projecten in de sectoren Bouw, Civiel en Milieu blijven. Onze kernwaarden zijn dan ook: Deskundig, Slagvaardig en Meedenkend! Om in de volle breedte onze klanten, zowel de overheid als de private sector, goed te kunnen bedienen, willen we ook blijven groeien. Boorsma is trots op de recente erkenning door ProRail: ons aandeel bij spoorprojecten wordt in de komende jaren groter. Langzamerhand komen er steeds meer mooie dingen op ons pad. Houd jij ons in de gaten?

Trainingen Houtskeletbouw

Boorsma is al ruim 35 jaar een specialist in houtskeletbouw. In die rol dragen wij bij aan de opleiding 'Houtskeletbouw voor professionals'. In opdracht van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (nbvt.nl) start binnenkort de vierde groep! Naar verwachting gaan de trainingen in ieder geval door tot september 2020.

Een nieuwe dokhal voor 100 jaar

Vanaf april 2017 werkt Ingenieursbureau Boorsma samen met De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. Het doel is de bouw van een tweede dokhal, werkplaatsen en kantoren voor het bedrijf.

Snel schakelen
John Blaauw, De Vries Scheepsbouw Makkum B.V.: "Als we terugkijken op de samenwerking met Ingenieursbureau Boorsma dan zijn wij erg tevreden. Te allen tijde is er goed contact geweest. Wij hebben nooit het gevoel gehad dat we te maken hadden met een groot bureau doordat we steeds dezelfde mensen hadden als aanspreekpunt. Boorsma is tijdens het hele proces één van de bepalende partijen geweest. Zelfs toen er in maart 2018 een planwijziging kwam, is er snel geschakeld en een nieuw plan uitgewerkt. Dat vonden wij erg positief."

Krappe planning
"Het eindresultaat komt overeen met wat we voor ogen hadden. De dokhal staat er nu voor de komende 100 jaar. De goede dingen die wij al hadden in de bestaande dokhal zijn overgenomen. Ondanks de zeer krappe planning van het project heeft Boorsma zich prima aan de deadlines weten te houden. Hiermee is het einddoel, een jacht medio september 2019 in de dokhal, behaald."
Nuchtere aanpak
"Boorsma doet wat gevraagd wordt en zoekt niet onnodig naar extra werk", voegt Bas Lamers, projectmanager bij Kienhuis Bouwmanagement, toe. "Uitgebreide eisenspecificaties vanuit de opdrachtgever waren niet nodig vanwege het vertrouwen in de samenwerkende partijen."

Eigen ontwerp
John Blaauw: "Wij kozen ervoor om geen klep- of losse deur te plaatsen in de dokhal. Boorsma kwam met een eigen ontwerp voor een scharnierende deur. Deze is erg bijzonder vanwege het formaat. Al met al is het een erg succesvol project geweest. Er werd snel geschakeld en alle partijen zijn trots op het resultaat. Daarnaast hield Boorsma ons scherp met uitspraken uit het verleden. Ze waren standvastig om ons op koers te houden". 

Nieuwsgierig geworden? Een animatie van het plaatsen van de door Boorsma ontworpen dokdeur is hieronder te vinden. Klik op de button 'Bekijk de animatie'. (Bron: Jorritsma Bouw i.s.m. Bloxz)
Bekijk de animatie

Opfrissen van kennis

Boorsma gebruikt meerdere 3D-teken- en BIM-pakketten om bouwkundige en civieltechnische constructies te ontwerpen en engineeren. Onze medewerkers worden voor het gebruik van deze pakketten zowel intern als extern opgeleid.

Tekla Opfrisdagen
Af en toe volgt er een opfrisdag: zo bezoekt een aantal collega's binnenkort de Tekla Opfrisdagen van Construsoft. Hier ligt de focus op het ontdekken van functionaliteiten en het uitwisselen van kennis en feedback. Deze kennis passen wij vervolgens toe om onze 3D modellen optimaal samen te stellen en te delen met klanten. 

Recent verkregen opdrachten

Bouwkundig onderzoek t.b.v. geluidwerende maatregelen bij woningen langs het spoortraject Groningen-Leeuwarden.
Studie naar renovatie van de beweegbare spoorbrug (Lillobrug) in de haven van Antwerpen.
Opstellen kostenramingen van de herbestemmingsplannen van de Gereformeerde kerk met bijgebouwen in Lemmer.

Onze medewerkers aan het woord

Patrick Kok, Revit modelleur bij Ingenieursbureau Boorsma: "Ik werk al ruim 6,5 jaar bij Boorsma. Met het programma Revit werk ik constructieve en civiele projecten in 3D uit, maar ook modellen waarin data is verwerkt zodat planning, calculatie en fasering gekoppeld worden. Het 4D BIM-model dus. Ik werk aan veel verschillende projecten en versterk tenderteams. Daarvoor ben ik zelfs 9 maanden naar Suriname geweest. Daarnaast houd ik mij bezig met inspecties van constructies. Wat mij voldoening geeft? Het verminderen van fouten en risico's tijdens de uitvoering. Het werken bij Boorsma bevalt mij goed vanwege de mooie uitdagende projecten en goede collegiale sfeer."
Heeft u een vraag?
Neem contact op

Meer weten?

Naar website
Volg jij ons al?
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact- en adresgegevens
Uitschrijven? Klik dan hier.
Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.