Aanpassing Poirée-stuw, BelfeldWaterbouw

12474_001
De aanpassing van de Poirée-stuw in Belfeld is onderdeel van de Maaswerken.

De Maaswerken vormen gezamenlijk een ingrijpend programma: over een totale lengte van 222 kilometer werkt Rijkswaterstaat aan een veiligere, beter bevaarbare en meer natuurlijke Maas. Het werk bestaat uit 52 deelprojecten.

Over het project

Het sluis- en stuwcomplex Belfeld is opgebouwd uit sluizen, stuwen (de Poirée-stuw en Stoney-stuw) en een vistrap. Om de Poirée-stuw in het complex betrouwbaar en toekomstbestendig te kunnen laten functioneren, zijn aanpassingen aan de bedieningsinstallatie van de stuw noodzakelijk. Tevens dienen constructieve aanpassingen gerealiseerd te worden om permanente lekkageproblemen, die schade aan de fundatie kunnen aanbrengen, op te lossen. Doel van deze aanpassing is dat de stuw in een korte tijd en op een ARBO-veilige manier door één persoon bediend kan worden en dat tevens met één persoon extra het gehele strijk- en zetproces van de stuw uitgevoerd kan worden.

Wij hebben na een nul-inspectie het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp en hebben vervolgens de uitvoeringstekeningen gemaakt, inclusief de benodigde detailberekeningen. Het strijken en zetten van de stuw gebeurt in het nieuwe ontwerp middels een systeem van kabels en lieren. Bij hoogwater kan de kraan in een droogzetportaal tot boven het waterniveau gehesen worden.

Naast de stuw in Belfeld hebben wij ook meegewerkt aan meerdere onderdelen van de Maaswerken, onder andere de stuw in Sambeek, sluizen in Born, Maasbracht, Heel, Linne en Roermond en de nieuwe keersluis in Heumen.

Afbeeldingen

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Ik sta u graag te woord; u bereikt mij via +31 (0) 880 18 8380 of per mail: t.hoekstra@boorsma-consultants.nl

Tunis Hoekstra
Adviseur waterbouwkunde

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Ik sta u graag te woord; u bereikt mij via +31 (0) 880 188 300 of per mail: j.wessels@boorsma-consultants.nl

Jan Wessels
Adviseur waterbouwkunde

Op zoek naar een multidisciplinair ingenieursbureau?

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om uw ervaring te verbeteren.